Doelgericht leiderschap vanuit verbinding.

Inleiding

stenen_72dpiMensen hun ongekende vermogens laten ontdekken én benutten dat is wat een Fluent leader doet. Van daaruit zijn, samen met anderen, de juiste uitdagingen aan te gaan. De fluent leader weet richting te geven aan zichzelf en anderen met betrekking tot de te realiseren ambities. Het is de leider die beseft dat het bouwen aan een veilige basis het fundament vormt. Het fundament waarop de gehele organisatie vanuit eigenaarschap en zelfsturing de ambities weet te realiseren.

Het bereiken van optimale prestatieniveaus vraagt om een betrokken leider. Hij weet een emotionele band te ontwikkelen met diegenen waarmee hij een gezamenlijk doel wil bereiken. Het bouwen aan effectieve relaties vraagt onder andere om het vanuit kwetsbaarheid zichzelf zijn. Het vinden van de eigen unieke manier van waaruit de leiderschapsrol wordt ingevuld, vormt dan ook een belangrijk onderdeel van het Fluent leadership leiderschapsprogramma.

Leer wat mensen echt drijft. Inspireer met een heldere boodschap en met daadkracht, voer diepere dialogen en bouw samen met anderen aan een organisatie waarin remmingen door angst (om te verliezen) plaatsmaakt voor focus op mogelijkheden en het mobiliseren van energie.

Programma

Dag I en II
Je kunt pas leidinggeven aan anderen wanneer je leiding kunt geven aan jezelf. Persoonlijk leiderschap en hoe je daarin kunt groeien zodat je je verantwoordelijkheid als leidinggevende kunt nemen op een effectieve, efficiënte en samenwerkende manier staat centraal tijdens de eerste module.

Dag III en IV
De momenten van de waarheid van de leidinggevende staan centraal. Wat zijn relevante contactmomenten die je vanuit je rollen van leider, manager en coach hebt richting je medewerkers? Denk daarbij aan het voeren van bilaterale gesprekken zoals functioneringsgesprekken, het voorzitten van overleg, het verzorgen van een presentatie en coaching op de werkvloer. Hoe vul je die momenten zo in qua activiteiten en gedrag dat medewerkers zich ontwikkelen in de gewenste richting en effectief zijn in wat ze doen? Je eigen praktijk, relevante managementcompetenties en de uitdagende situaties waar je voor staat, vormen de rode draad door deze dagen.

Dag V
Fluent leadership vraagt om het situationeel gebruik maken van gedrag waarmee je succesvol bent als leidinggevende. Tijdens deze integratiedag staan praktijksituaties centraal. Je leert nog beter de leiderschapsrol in te vullen op een manier die bij je past en waarmee je de ambities van je organisatie, je team(leden) en jezelf kunt realiseren.

Werkwijze

Met de nieuwste inzichten rondom leiderschap ga je op een praktische wijze aan de slag. Je vergroot je emotionele intelligentie en maakt bewuster keuzes die goed zijn voor jou, je organisatie en de mensen waarmee je samenwerkt.

Doelgroep

Voor leidinggevenden die het verschil willen maken op hun eigen unieke manier.

Data

Op de volgende data wordt dit programma in open inschrijvingsverband verzorgd.

  • Maandag 22 en dinsdag 23 juni 2020

Het Fluent leadership programma wordt ook in maatwerkverband verzorgd.

Investering

De investering voor dit vijfdaagse internationaal erkende Fluent leadership programma bedraagt € 2.975,00. Dit bedrag is exclusief BTW, inclusief een je eigen Fluent leadership profile en interessante artikelen en naslagteksten.

Optioneel is lidmaatschap van het Functional Fluency leadership netwerk mogelijk. De jaarlijkse contributie gekoppeld aan het lidmaatschap van het netwerk bedraagt
€ 250,00. Voor dit bedrag kun je aansluiten bij intervisiegroepen en deelnemen aan themabijeenkomsten die plaatsvinden.

Anderen over Fluent Leadership

Met acht Delivery Managers, in een nieuwe rol, hebben we een volledig trainingstraject doorlopen. Dit traject bestaande uit soft- en hardskills heeft Feedback Training & Consulting in combinatie met een andere opleider aangeboden. Feedback heeft de opleiding zo weten in te passen dat de soft- en hardskills naadloos op elkaar zijn aangesloten. Betreft de softskills is Feedback als beste in staat te regisseren, discussies op gang te brengen, te sturen in het bereiken van een doel, te confronteren. Een zeer waardevol trainingstraject waar we graag een vervolg aan geven met follow-up coaching en begeleiding.

Robert Westerterp – Delivery Manager Telecom, ASML

Veel de trainees aan het woord (en werk) laten en met gerichte opmerkingen het leren door eigen ervaring stimuleren. Daarnaast wordt de tijd genomen om de werkomgeving van de trainees te onderzoeken. Daardoor werd ons softskills (leiderschap) traject:

  • op maat gesneden
  • direct toepasbaar
  • succesvol

Dat hebben we dan ook gevierd.

Rogier Kuijpers – IT Service Delivery Manager, ASML

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Inschrijven