#

Drie kikkers besloten een wedstrijdje te doen. Ze besloten een berg te beklimmen. De hele kikkergemeenschap liep uit om dit te gaan zien. En allemaal riepen ze: Dat lukt ze nooit! Wat onwetend van hen en wat dom, riepen ze in koor.

De eerste kikker die dit allemaal hoorde, stopte al voordat het startschot klonk. De andere twee kikkers begonnen te klimmen. En nog steeds schreeuwden alle kikkers: Dat lukt jullie nooit, jullie zijn echt dom bezig! De tweede kikker begon nu ook te twijfelen. Zoveel kikkers bij elkaar zouden toch meer weten dan hij in zijn eentje. En ook hij haakte af. De derde kikker zette zijn klimtocht voort en na een tijdje stond hij op de top. Iedereen keek elkaar verbaasd aan. De kikker stond boven op de berg in stilte te genieten van het uitzicht. Hij was doof!*

 

Wie zijn nu echt doof?

Ken je het dat we soms doof zijn voor onze eigen verlangens en hebben afgeleerd om te luisteren naar dat wat we graag ten diepste willen? Kun je je voorstellen dat we niet altijd onze innerlijke kracht zien? Een kracht die groter is dan je denkt en die zichtbaar wordt wanneer we in beweging komen. Hoe mooi zou het zijn wanneer we minder vaak onze oren laten hangen naar anderen en nog meer onze ongekende vermogens benutten?

Wat is het bevrijdend om vaker je hart te volgen. Welke doelen kun je nog meer bereiken door je niet alleen op anderen af te stemmen, maar eerst op dat wat jij zelf graag wilt? Wat zou het opleveren wanneer je gewoon jouw reis aanvangt in het vertrouwen dat de oplossing binnen in jou te vinden is, mocht je blokkades op je pad tegenkomen?

Met Functional Fluency heb je een tool in handen om vanuit dat wat de Spontane modus genoemd wordt, je verlangens te volgen. Dit in plaats van het vanuit de Volgzame modus vaak onbewust meebewegen met dat wat zich aandient vanuit je omgeving. Ga je mee op reis?

*Bron: www.zinnigeverhalen.nl