#

Een korte test rondom de Bewust Zijns modus. Een honkbalknuppel en een bal kosten samen 110 euro. De knuppel kost 100 euro meer dan de bal. Hoeveel kost de bal? Lees nu het goede antwoord onderaan dit stukje.

Wanneer je er naast zat, dan is de kans dat je wat impulsiever van aard bent groter. Vaker wordt door mensen met dit gedragskenmerk als juiste antwoord tien euro genoemd. Dit bedrag is sowieso de eerste gedachte die bij de meeste mensen opkomt als ze het raadsel horen. Het goede antwoord vraagt om gebruikmaking van de Bewust Zijns modus. Door het onderdrukken van de primaire reactie, wat langer na te denken en het eerste antwoord dat bij je binnenkomt eerst te toetsen voordat je het uitspreekt, vergroot je je kans op succes.

Dit uitgesteld reageren noemen we cognitieve reflectie. Cognitieve reflectie voorkomt het foutief gokken op dat wat onze intuïtie ons ingeeft. Het kunnen onderdrukken van intuïtieve neigingen maakt dat ineffectief gedrag wordt voorkomen en je bewust kunt kiezen voor het gebruikmaken van effectief gedrag. Hoe mooi is dat?

 

 

Het goede antwoord is vijf euro.